Nou proiect de lege în Senatul SUA: TikTok, o posibilă ţintă de interdicţie

Doi senatori americani intenţionează să introducă în această săptămână un proiect de lege menit să permită guvernului ”să interzică” produse tehnologice străine, cum ar fi platforma chineză de socializare TikTok, a declarat duminică senatorul Mark Warner, citat de Reuters.

Warner, preşedintele Comitetului pentru Informaţii al Senatului, a declarat că TikTok ar fi ”una dintre potenţialele ţinte” de evaluare, în temeiul proiectului de lege.

Senatorul democrat a făcut comentariile duminică, la Fox News.

Proiectul de lege vine într-un moment în care TikTok este supusă unei presiuni din ce în ce mai intense din cauza temerilor că datele utilizatorilor din SUA ar putea ajunge în mâinile guvernului chinez.

Comisia pentru Afaceri Externe a Camerei SUA a votat miercuri acordarea preşedintelui Joe Biden a dreptului de a interzice TikTok, în ceea ce ar fi cea mai amplă restricţie din SUA pentru orice aplicaţie de socializare.

Casa Albă a dat săptămâna trecută agenţiilor guvernamentale un termen de 30 de zile pentru a se asigura că TikTok nu este pe niciun dispozitiv şi sistem federal.

Peste 30 de state din SUA, Canada şi instituţiile de politică ale Uniunii Europene au interzis, de asemenea, încărcarea TikTok pe dispozitivele deţinute de stat.

Warner a spus că este îngrijorat de faptul că TikTok ”poate fi un instrument de propagandă” pe baza tipurilor de videoclipuri pe care le trimite utilizatorilor.

El a spus că proiectul de lege pe care intenţionează să îl introducă ”ar spune că, în ceea ce priveşte tehnologia străină care vine în America, trebuie să avem o abordare sistematică pentru a ne asigura că o putem interzice atunci când este necesar”.

Acesta plănuieşte să depună legislaţia în această săptămână, împreună cu senatorul republican John Thune.

Un purtător de cuvânt al lui Warner a spus că acesta ar urma să facă un anunţ marţi.

Detaliile despre proiectul de lege nu au fost disponibile duminică. Un purtător de cuvânt al lui Thune nu a răspuns imediat la întrebările despre plan.

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI