Alina Gorghiu: Una dintre priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, afirmă, vineri, că pachetul legilor Educaţiei reprezintă prioritate legislativă în actuala sesiune parlamentară. Gorghiu şi-a exprimat satisfacţia faţă se introducerea unor noi prevederi în pachetul legislativ, cum ar fi aceea că un profesor care este cercetat penal sau inculpat pentru acte de hărţuire sexuală nu va mai avea voie să rămână la catedră pe perioada cercetărilor şi până la o decizie definitivă în ceea ce-l priveşte.

”Una din priorităţile esenţiale ale PNL este legată de pachetul de legi pe educaţie. În opinia mea, în următoarele două săptămâni vom putea începe dezbaterile în Parlamentul României şi cred că eu că în această sesiune parlamentară vom avea cea mai importantă reformă în educaţie pe care România o va adopta”, a declarat Alina Gorghiu, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Maramureş.

Aceasta consideră că există aspecte care trebuie ”neapărat prinse” în legile care vizează educaţia, ea precizând că sunt subiecte pe care le-a discutat cu tinerii liberali care au venit cu idei.

”Mă bucur că s-a majorat numărul de consilieri şcolari, pentru că până acum era un număr de consilieri şcolari insuficient”, a declarat liderul liberal.

Ea şi-a exprimat satisfacţia faţă de schimbarea prevăzută în proiectul legislativ care prevede că atunci când un cadru didactic este cercetat pentru hărţuire sexuală, nu mai are voie să predea.

”Mai avem o dispoziţie, anume aceea că atunci când un profesor hărţuieşte elevi şi săvârşeşte infracţiuni de natură sexuală, să nu mai stea la catedră. (…) Mă bucur că Ligia Deca a reuşit să convingă coaliţia şi să avem această iniţiativă preluată în legea educaţiei în sensul în care profesorul care a hărţuit e suspendat de la catedră pe perioada în care se judecă dosarul. Dacă va fi nevinovat, toate drepturile i se dau retroactiv”, a adăugat Gorghiu.

Aceasta a explicat că în prezent dacă un profesor hărţuieşte sexual o elevă, el rămâne la catedră chiar dacă este urmărit penal sau inculpat.

Legile Educaţiei sunt în dezbatere publică până în 7 martie. 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI