Ucraina ordonă evacuarea persoanelor vulnerabile dintr-un oraş, după ce armata rusă a revendicat cucerirea localităţii Grianîkivka în regiunea Harkov

Ucraina a ordonat joi persoanelor vulnerabile să evacueze oraşul Kupiansk, situat pe frontul de nord-est, după ce armata rusă a revendicat sâmbătă cucerirea unei localităţi în regiunea Harkov, relatează AFP.

”În direcţia Kupiansk, în urma unor acţiuni ofensive ale unităţilor Gropului de «Vest», localitatea Grianîkivka, în regiunea Harkov, a fost complet eliberată”, a anunţat într-un comunicat Ministerul rus al Apărării.

Această localitate se află la aproximativ 20 de kilometri nord-est de Kupiansk, principalul oraş în această zonă a regiunii Harkov, cucerită de către ruşi în primele zile ale invaziei Ucrainei, în urmă cu un an.

Ucrainenii au recucerit, apoi, în septembrie, oraşul Kupiansk, care avea înainte de război aproape 30.000 de locuitori, în urma unei contraofensive-fulger.

Forţele Moscovei, suplimentate în urma unei mobilizări a sute de mii de rezervişti în Rusia, au reluat de câteva zile atacul în acest sector.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI