Un italian care şi-ar fi omorât prietenul din copilărie, prins în judeţul Arad

Un cetăţean italian care şi-ar fi ucis cu un cuţit prietenul din copilărie, în Italia, a fost prins în România, în judeţul Arad. El intenţiona să ajungă în Ucraina, unde spera să i se piardă urma. Bărbatul urmează să fie extrădat în Italia.

Potrivit anchetatorilor, bărbatul, Michael Alessandrini, are 30 de ani şi a fost dat în urmărire internaţională, după ce şi-a omorât, în noaptea de luni spre marţi, prietenul din copilărie, un tânăr de 27 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit. Crima a avut loc după ce Alessandrini a fost invitat la cină de către prietenul său, la locuinţa acestuia.

În urma investigaţiilor, poliţiştii au aflat că Michael Alessandrini a fugit din Italia la volanul unei maşini Renault Clio şi a trecut frontiera în Slovenia, ajungând în România.

În urma unei acţiuni coordonate de Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale, poliţiştii l-au găsit pe bărbat în judeţul Arad.

”Asupra persoanei în cauză au fost descoperite un telefon mobil, ce prezenta urme de culoare brun-roşcat şi un cuţit, posibil arma crimei. Din cercetări a reieşit că, în noaptea de 20 spre 21 februarie a.c., în urma unui conflict spontan care ar fi avut loc în Pesaro, Italia, bănuitul ar fi aplicat mai multe lovituri de cuţit victimei sale, apoi ar fi părăsit teritoriul Italiei pe direcţia Slovenia – Ungaria – România”, a transmis IPJ Arad. 

Cetăţeanul italian a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în baza mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene, fiind dispusă reţinerea sa, pentru 24 de ore. Joi, acesta va fi prezentat unui judecător din cadrul Curţii de Apel Timişoara, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI