Adrian Câciu: Dezideratul de inflaţie cu o cifră la sfârşit de an va fi atins cu siguranţă

Ministrul Finanţelor Publice Adrian Câciu a precizat că „dezideratul” privind inflaţia cu o cifră va fi atins până la sfârşitul anului, dar că sunt necesare acţiuni structurale, în contexul în care premierul Nicolae Ciucă precizase anterior că există primele semnale potrivit cărora inflaţia scade.

 „Eu aş începe cu subiectul legat de inflaţie. Trebuie să acţionăm în continuare. Mă uitam şi ieri pe structură, trebuie să acţionăm pe produsele agro-alimentare, să găsim soluţii, şi, în continuare, pe partea de servicii, unde se exprimă, la momentul acesta, încă o inflaţie. Inflaţia CORE ajustat la momentul acesta ne pune probleme şi nu se va reduce de la o lună la alta. Inflaţia CORE ajustat implică un set de măsuri care înseamnă acţiune structurală, dar, aşa cum ne-am axat pe energie, trebuie să ne axăm pe zonele acestea şi sunt convins că dezideratul de inflaţie cu o cifră la sfârşit de an va fi atins cu siguranţă”, a explicat Adrian Câciu, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, la şedinţa de miercuri de la Palatul Victoria, că există primele semnale conform cărora inflaţia scade.

„Unul dintre obiectivele de guvernare a fost să facem în aşa fel încât inflaţia în anul 2022 să nu depăşească pragul de 20%. S-a oprit undeva la puţin peste 16%. Din datele pe care le avem astăzi putem să identificăm că, datorită măsurilor pe care guvernul le-a luat în sensul temporizării, stabilizării creşterii preţului la energia electrică şi la gaze, avem primul semnal prin care inflaţia scade. Discutăm de luna ianuarie, unde inflaţia este undeva la 15%, dacă nu mă înşel, domnule ministru, şi cred că trebuie să continuăm şi să identificăm măsuri care să continue trendul acesta descendent al inflaţiei”, a explicat prim-ministrul Ciucă.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI