Iohannis, întrebat dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate: Dacă va plăti sau nu o să spună cei care au făcut normativul – Ministerul Finanţelor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor trebuie să spună dacă OMV Petrom va plăti sau nu taxa de solidaritate, întrucât actul normativ a fost făcut de acest minister. Iohannis a afirmat că a fost ”puţin surprins” când a aflat că ”Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”.

”Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor”, a adăugat el.

”Dacă va plăti sau nu o să spună, cu siguranţă, cei care au făcut normativul, adică Ministerul Finanţelor. Am fost puţin surprins când m-am informat, după aprobare, cum s-a discutat această chestiune şi am aflat, de exemplu, că Ministerul Energiei nu a fost cooptat în discuţie”, a declarat Iohannis, joi, întrebat dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate.

El a adăugat că această chestiune s-a discutat la nivel de Finanţe, ceea ce ”este, în principiu, în regulă, pentru că vorbim despre o taxă sau un impozit”.

”Am fost informat că se lucrează la acest act. Solicitarea mea a fost una singură, ca acest act să fie legal şi clar, adică să nu încalce nicio directivă şi nicio lege în vigoare în România şi să fie atât de clar încât să nu apară discuţii dacă este sau nu este. Rezultatul îl vedem cu toţii la televizor. Toată ziua, bună ziua, se discută dacă este sau nu este… Cred că cei care au lucrat pe document trebuie să-l clarifice. Nu e nimic pierdut, dar aruncarea vinei dintr-o curte politică în altă curte politică nu rezolvă problema”, a susţinut şeful statului.

Directorul financiar şi membru al Directoratului OMV Petrom Alina Popa a afirmat, pe 2 februarie, că OMV nu datorează taxă de solidaritate în ţara noastră, însă dacă ANAF va ajunge la o concluzie diferită, atunci compania va plăti. Ea a mai spus că ANAF a derulat un control la începutul acestui an, pentru a verifica cifra de afaceri şi structura acesteia.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI