MAE: 21 de cetăţeni români au fost repatriaţi din Turcia. În Siria nu există solicitări din partea unor cetăţeni români

MInistrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a declarat că, pânâ în prezent, 21 de cetăţeni români au fost repatriaţi, după cutremurul din Turcia. El a adăugat, referitor la Siria, că nu au existat solicitări de repatriere, până acum.

 „21 de cetăţeni români au fost repatriaţi, până acum. De altfel, azi cinci cetăţeni români s-a repatriat printr-un zbor de linie. Se află în atenţie un alt grup de cetăţeni români, un grup de studenţi care vor fi ajutaţi să se repatrieze, sperăm tot cu o navă a MApN. Mai există la Ankara încă 10 cetăţeni români. Facem eforturi pentru a îi ajuta să ajungă la aceste aeroporturi şi suntem în permanent în contact cu ei”, a afirmat Bogdan Aurescu, la începutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Ministrul de Externe a mai spus că în ceea ce priveşte situaţia din Siria nu există solicitări de repatriere din partea unor cetăţeni români.

La rândul său, premierul Ciucă a adăugat că România va continua să acorde sprijin şi ajutor umanitar, în contextul cutremurului care a avut loc în Turcia.

„Încă din primul moment ne-am coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis pentru a putea să derulăm toate aceste urgenţe. Am avut date concrete şi pe baza lor am putut să prezentăm toate elementele specifice de care am avut nevoie, inclusiv privind ajutorul umanitar pentru Siria. Am discutat cu DSU şi în coordonare cu instituţiile europene vom participa la ajutorarea cetăţenilor afectaţi de acest cutremur”, a explicat prim-ministrul. 

 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI