Ministrul turc al Sănătăţii: Vremea şi amploarea dezastrului îngreunează accesul în regiunile afectate de cutremur

Vremea şi amploarea dezastrului creează dificultăţi pentru echipele de ajutorare, potrivit ministrului turc al sănătăţii, Fahrettin Koca, care a vorbit în timpul unei conferinţe de presă transmise în direct la CNN Turk, luni seara de la Centrul de coordonare a situaţiilor de urgenţă din Hatay.

El arată că elicopterele nu au putut decola astăzi din cauza condiţiilor meteorologice. Cel puţin 2.256 de lucrători ai personalului sanitar de urgenţă au ajuns până în prezent în provinciile afectate de cutremur, a declarat ministrul sănătăţii, potrivit CNN.

„Condiţiile meteorologice şi amploarea dezastrului îngreunează accesul echipelor noastre în regiune”, a declarat Koca, adăugând că „elicopterele noastre nu au putut decola astăzi din cauza condiţiilor meteorologice”.   

„Furtuni puternice de zăpadă au lovit recent şi unele părţi din Siria şi din Turcia, fiind prognozate şi alte temperaturi negative”, a precizat UNICEF într-un comunicat publicat luni.   

Toate instituţiile de stat au fost mobilizate în efortul de recuperare, inclusiv poliţia naţională, lucrătorii municipali, Agenţia de gestionare a dezastrelor şi a situaţiilor de urgenţă şi Jandarmeria, o organizaţie generală înarmată de aplicare a legii care face parte din Ministerul de Interne şi care menţine securitatea şi siguranţa.   

Cel puţin 2.256 de lucrători ai personalului sanitar de urgenţă au ajuns până în prezent în provinciile afectate de cutremur, a declarat ministrul sănătăţii.   

Cel puţin 602 ambulanţe şi două avioane de ambulanţă au fost trimise din oraşele învecinate. De asemenea, au fost trimise 187 de echipe care fac parte din echipa naţională de salvare medicală a Turciei (UMKE). 

„Am mutat echipe din provinciile învecinate în regiune”, a declarat ministrul.   

Spitalul de stat Iskenderun, un spital din oraşul Iskenderun, s-a prăbuşit din cauza cutremurului.

„Încercăm să salvăm lucrătorii medicali şi pacienţii de acolo”, a declarat Koca. „Aceste tipuri de dezastre pot fi depăşite doar prin solidaritate”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI