Şeful NATO: Coreea de Nord furnizează Rusiei rachete

Coreea de Nord furnizează rachete Rusiei pentru războiul acesteia împotriva Ucrainei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, în cadrul unei întâlniri cu ministrul sud-coreean de Externe Park Jin, la Seul.

Toamna trecută, serviciile de informaţii americane au afirmat că Rusia cumpăra rachete şi obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru a le folosi în războiul din Ucraina. 

Oficialii americani au declarat că Coreea de Nord încerca să ascundă transporturile de muniţie făcând să pară că acestea erau trimise în Orientul Mijlociu sau Africa de Nord, potrivit serviciilor de informaţii citate de CNN. 

Stoltenberg a confirmat, de asemenea, rapoartele anterioare ale presei potrivit cărora Coreea de Nord ar fi livrat arme grupului de mercenari Wagner, controlat de statul rus, „alimentând şi mai mult războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei”.

Atât Moscova, cât şi Pyongyang au negat acuzaţiile.

Coreea de Nord ar fi fabricat, de asemenea, uniforme de iarnă pentru soldaţii ruşi care luptă împotriva Ucrainei, a raportat Radio Free Asia în noiembrie 2021. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI