Acuzat de omor prin imprudenţă, Alec Baldwin revine pe platourile de filmare

La mai bine de un an de când a împuşcat-o mortal pe directoarea de imagine Halyna Hutchins pe platourile de filmare a filmului „Rust”, actorul american Alec Baldwin revine la rolul principal din westernul lui Joel Souza.

În timp ce filmările urmează să fie reluate anul acesta, avocata Rust Movie Productions, Melina Spadone, intervievată de Sky News, a clarificat faptul că soţul Halynei Hutchins, Matt, va rămâne producător executiv al proiectului, iar Joel Souza, care a fost rănit în incident, îşi va păstra postul de regizor.

Pe 21 octombrie 2021, la o fermă din New Mexico, Alec Baldwin, care a activat o armă ce ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe, a omorât-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Însă, pe 5 octombrie 2022, s-a ajuns la un acord între producţia filmului şi familia Halynei Hutchins pentru ca filmările la „Rust” să poată fi reluate în ianuarie 2023, după un an de întrerupere.

Acest acord, al cărui cuantum nu a fost dezvăluit, pune capăt procesului civil iniţiat de familia directoarei de imagine împotriva lui Alec Baldwin.

Totuşi, potrivit anchetei penale, Alec Baldwin şi armurierul filmului, Hannah Gutierrez-Reed, sunt acuzaţi de omor prin imprudenţă. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă până la 18 luni de închisoare.

La rândul său, actorul în vârstă de 64 de ani a negat întotdeauna orice responsabilitate, spunând că i s-a asigurat că arma lui este inofensivă şi că nu ar fi trebuit să fie permisă niciodată pe platourile de filmare.

 

Sursa: Sursa Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI