Comitetul militar al NATO se reuneşte la Bruxelles

Principalele autorităţi militare ale NATO şi reprezentanţii Finlandei şi Suediei se vor întâlni miercuri şi joi, la sediul NATO de la Bruxelles, pentru o reuniune la cel mai înalt nivel a Comitetului Militar.

Secretarul general adjunct Mircea Geoană va deschide prima sesiune a reuniunii împreună cu amiralul Rob Bauer, preşedintele Comitetului Militar, în prezenţa generalului Christopher Cavoli, comandantul suprem al forţelor aliate în Europa (SACEUR), şi a generalului Philippe Lavigne, comandantul suprem aliat pentru transformare (SACT). Mircea Geoană va prezenta cele mai recente obiective politice şi va discuta alături de liderii militari ai NATO despre provocările de securitate cu care se confruntă Alianţa în actualul context global, informează NATO într-un comunicat de presă.

Agenda reuniunii, la care au fost invitate Finlanda şi Suedia, va include o discuţie referitoare la războiul din Ucraina şi sprijinul acordat Kievului, precum şi o analiză a contextului de securitate din Balcanii de Vest, inclusiv din perspectiva misiunii KFOR, pe care NATO o desfăşoară în regiune.

De asemenea, Aliaţii vor avea oportunitatea de a discuta cu privire la implementarea de către NATO a Conceptului pentru descurajarea şi apărarea zonei euro-atlantice, precum şi despre capabilităţile NATO şi capacitatea militară de a apăra Alianţa împotriva tuturor provocărilor, curente şi viitoare – cu accent pe operaţiunile în domenii multiple, transformarea digitală şi consolidarea interoperabilităţii aliaţilor.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI