Anunțul de ultimă oră al Rusiei. Vor avea loc „schimbări majore” în rândul forţelor armate în următorii trei ani

Moscova a anunţat marţi că va face „schimbări majore” în rândul forţelor sale armate începând din 2023 şi până în 2026 şi a promis să îşi reorganizeze structura militară, după luni de eşecuri pe câmpul de luptă din Ucraina, relatează Reuters.

Pe lângă reformele administrative, Ministrul rus al Apărării a anunţat că va consolida capacităţile de luptă ale forţelor sale navale, aerospaţiale şi de rachete strategice.

„Numai prin consolidarea componentelor structurale-cheie ale forţelor armate este posibilă garantarea securităţii militare a statului şi protejarea noilor entităţi şi instalaţii critice ale Federaţiei Ruse”, a declarat Serghei Şoigu, ministrul rus al apărării.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că schimbările au devenit necesare din cauza „războiului prin intermediari” pe care Occidentul îl duce în Ucraina, reamintind că Occidentul a trimis armament din ce în ce mai greu în această ţară pentru a o ajuta să opună rezistenţă forţelor ruseşti.

Ministerul rus al Apărării, care s-a confruntat cu critici interne dure pentru ineficienţa demersului său de a prelua controlul asupra unor teritorii mai mari în Ucraina, a promis în decembrie că îşi va creşte personalul militar la 1,5 milioane de oameni.

În cele 11 luni ale invaziei sale în ţara vecină, Moscova a făcut numeroase schimbări la conducerea militară a ceea ce numeşte „operaţiunea specială” din Ucraina, în cadrul căreia forţele sale au cucerit iniţial zone mari din sudul şi estul ţării, dar de atunci au suferit o serie de înfrângeri şi au fost nevoite să recurgă la retrageri succesive. Săptămâna trecută, Şoigu l-a numit pe generalul Valeri Gherasimov, şeful Statului Major al armatei, să preia conducerea campaniei din Ucraina.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI