Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în peste 1,4 milioane de exemplare în prima zi

Cartea de memorii a prinţului Harry s-a vândut în 1.430.000 de exemplare în prima zi în Statele Unite, Canada şi Marea Britanie, potrivit editorului Penguin Random House (PRH).

„Spare/ Rezervă” a devenit cea mai rapid vândută carte de nonficţiune din Marea Britanie, după ce 400.000 de exemplare au fost vândute marţi doar în această ţară.

După ce a vândut peste un milion de exemplare în limba engleză în întreaga lume, PRH a confirmat că a vândut mai multe exemplare în prima zi decât orice altă carte de non-ficţiune a editurii. Recordul anterior a fost deţinut de „A Promised Land” de Barack Obama, care a fost vândută în peste 887.000 de exemplare în SUA şi Canada în noiembrie 2020.

„Spare”, prima carte de memorii a ducelui de Sussex, a atras atenţia presei în săptămâna premergătoare publicării sale, după ce au apărut dezvăluiri din carte. Poveşti despre cum Harry şi fratele său, Prinţul William, s-au bătut, relatate pentru prima dată în The Guardian, despre cum cei doi fraţi şi-au rugat tatăl să nu se căsătorească cu Camilla au provocat o creştere a interesului pentru carte.

„Spare” a fost numărul 1 în topul celor mai vândute cărţi pe Amazon, clasament bazat doar pe precomenzi.

Gina Centrello, preşedinte şi editor al grupului Random House, consideră că succesul cărţii se datorează faptului că este „povestea cuiva pe care credeam că îl cunoaştem deja, dar acum putem ajunge cu adevărat să-l înţelegem pe Prinţul Harry prin propriile sale cuvinte”. Este o carte care „cere să fie citită şi este o carte pe care suntem mândri să o publicăm”, a adăugat ea.

Două milioane de exemplare au fost tipărite iniţial pentru a fi puse în vânzare în SUA, iar editorul pregăteşte un nou tiraj.

Şi în România, primul tiraj din „Rezervă”, publicat la editura Nemira, s-a epuizat. 

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI