Jill Biden, supusă unei intervenții chirurgicale. Afecțiunea de care suferă prima-doamnă a Statelor Unite

Prima-doamnă a Statelor Unite, Jill Biden, va fi operată săptămâna viitoare pentru a-i fi îndepărtată o „mică leziune” cutanată descoperită pe faţă la un control de rutină, a anunţat miercuri purtătoarea sa de cuvânt, scrie AFP.

Această operaţie de chirurgie ambulatorie va avea loc miercuri, 11 ianuarie, la spitalul militar Walter Reed, în apropiere de Washington, a indicat medicul Kevin O’Connor, într-o scrisoare publicată de purtătoarea de cuvânt Vanessa Valdivia.

„În timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele, a fost descoperită o mică leziune deasupra ochiului primei doamne. Ca măsură de precauţie, medicii au recomandat să fie îndepărată”, scrie medicul în scrisoarea sa.

Ţesuturile astfel îndepărtate vor fi apoi analizate, precizează el.

Jill Biden, 71 de ani, este prima doamnă cea mai în vârstă din istoria SUA, în timp ce soţul ei, Joe Biden, care are 80 de ani, este cel mai în vârstă locatar al Casei Albe din istorie. 

Cancerul este o cauză personală pentru Joe Biden, al cărui fiu, Beau, a murit în 2015 de cancer la creier. Reducerea ratei deceselor cauzate de această boală este pentru preşedintele american o „prioritate prezidenţială”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI