Italia impune testarea obligatorie covid-19 a călătorilor care vin din China

Italia a decis să impună testarea obligatorie a tuturor călătorilor care vin din China – care înregistrează o ”explozie” a cazurilor de covid-19, a anunţat ministrul italian al Sănătăţii, relatează AFP.

”Această măsură se dovedeşte indispensabilă în vederea garantării supravegherii şi individualizării unor eventuale variante ale virusului (SARS-CoV-2), cu scopul de a proteja populaţia italiană”, a justificat miercuri, într-un comunicat, ministrul italian al Sănătăţii Orazio Schillaci.

Sfârşitul brusc, în această lună, al politicii ”zero covid” în China a provocat îngrijorare în mai multe ţări, inclusiv în Statele Unite, care urmează să impună restricţii călătorilor chinezi, în contextul în care China se confruntă cu cel mai important val de contaminări din lume, amplificată de apariţia unor noi variante ale SARS-CoV-2.

Japonia urmează să restabilească, începând de vineri, testarea PCR obligatorie a călătorilor care vin din China continentală.

Taiwanul, pe care China îl revendică drept parte a teritoriului său, a anunţat că va proceda la controale covid-19 ale călătorilor care provin de pe continent.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI