ILFOV. La Domnești a fost inaugurată prima casă de tip familial pentru copiii instituționalizați

12 copii instituționalizați în Centrul de Plasament Periș sau în alte locuri din Ilfov se vor muta la Domnești, în prima casă de tip familial din Ilfov. Construit de Fundația Hope and Homes for Children cu sprijinul Asociației Investitorilor de Real Estate din România (AREI) și în parteneriat cu CJ Ilfov, DGASPC Ilfov și Primăria Domnești, imobilul are un living, bucătărie, patru dormitoare, spălătorie, două băi și două grupuri sanitare.

Casa a fost construită pe terenul pus la dispoziție de CJ Ilfov și Primăria Domnești.

Construirea locuinței de tip familial pentru copii instituționalizați a început în luna martie a.c., iar valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 245.000 de euro.

Odată cu mutarea la Domnești a copiilor instituționalizați, Centrul de Plasament de la Periș va fi închis. În 2015, la Periș erau instituționalizați 50 de copii cu vârste între 10 și 20 de ani.

Casa de la Domnești este a 122-a casă familială construită de Hope and Homes for Children pentru copiii instituționalizați.

La inaugurarea care a avut loc marți, 20 decembrie, au fost prezenți Ștefan Dărăbuș, directorul național Hope and Homes for Children România, Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov, Ștefan Rădulescu, vicepreședintele CJ Ilfov, Mihaela Toader, administratorul public al județului, Bogdan Pantea, directorul DGASPC Ilfov, Ioan-Adrian Ghiță, primarul comunei Domnești, reprezentanți și membri ai AREI.

Legea privind protecția și promovarea drepturilor copilului prevede desființarea centrelor de plasament și înlocuirea cu alte forme de protecție – asistență maternală, case de tip familial și familii de plasament.

Sursa: Sursa Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI