Ucraina, în beznă! Țara avertizează cu privire la pene de curent de urgenţă după noile atacuri cu rachete

Ucraina a avertizat că vor fi din nou pene de curent de urgenţă în mai multe regiuni, în timp ce repară pagubele provocate de atacurile cu rachete care, potrivit acesteia, au distrus case şi au lăsat fără curent electric, în timp ce Moscova a acuzat Kievul că atacă cu drone în interiorul Rusiei, transmite Reuters.

Un nou atac de rachete ruseşti a fost anticipat în Ucraina de câteva zile şi a avut loc luni, chiar în momentul în care întreruperile de curent de urgenţă urmau să se încheie, cu repararea pagubelor anterioare.Atacurile, care au aruncat din nou părţi ale Ucrainei în întunericul îngheţat, cu temperaturi sub zero grade Celsius (32 Fahrenheit), au fost cele mai recente din ultimele săptămâni de atacuri care au lovit infrastructura critică.

Cel puţin patru persoane au fost ucise, a declarat preşedintele ucrainean Volodymyr Zelenskiy, adăugând că majoritatea celor aproximativ 70 de rachete au fost doborâte.

„În multe regiuni, va trebui să existe pene de curent de urgenţă”, a declarat el într-un discurs video de luni seara. „Vom face totul pentru a restabili stabilitatea.” Moscova a lovit infrastructura energetică a Ucrainei aproximativ săptămânal de la începutul lunii octombrie, în ceea ce consideră a fi o încercare de a degrada armata ucraineană. Ucraina spune că astfel de atacuri vizează civili şi constituie crime de război. Moscova neagă acest lucru.

Statele Unite au declarat că vor convoca joi o întâlnire virtuală cu directori din domeniul petrolului şi gazelor pentru a discuta despre modul în care pot sprijini infrastructura energetică ucraineană, potrivit unei scrisori consultate de Reuters.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI