Gest extrem! Stadionul Wembley, luminat în culorile LGBTQ înaintea meciului dintre Anglia şi SUA de la Campionatul Mondial

Stadionul Wembley din Londra a fost luminat, vineri, în culorile curcubeului în sprijinul comunităţii LGBTQ+, înaintea meciului dintre Anglia şi Statele Unite (0-0), la Cupa Mondială din Qatar.

Anglia este una dintre cele şapte naţiuni europene care au renunţat să mai poarte banderola cu sloganul „One Love” în timpul competiţiei, sub ameninţarea cu sancţiunile Federaţiei Internaţionale (FIFA). Un subiect care a fost controversat încă de la începutul competiţiei. FA a fost criticată acasă pentru că a cedat în cele din urmă.

„Încercarea de a eradica discriminarea de toate felurile, inclusiv homofobia, din fotbal este un lucru pe care toată lumea din FA îl susţine cu fermitate”, a scris asociaţia într-o declaraţie în care îşi justifică acţiunea.

 

„FA va continua să-şi arate sprijinul pentru comunitatea LGBTQ+ şi pentru toate celelalte comunităţi în timpul şi după competiţie, începând cu iluminarea arcului de pe stadionul Wembley în culorile curcubeului pentru meci Vineri seara cu Statele Unite”, a mai anunţat FA.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI