Băiețel de 5 ani, atacat de un piton. Copilul a spraviețuit ca prin minune

Un băieţel australian în vârstă de cinci ani a supravieţuit după ce un piton de 3 metri l-a muşcat, l-a făcut să cadă într-o piscină şi acolo i s-a încolăcit pe picior, a povestit tatăl său, a cărui relatare a apărut vineri în presa australiană.

Micuţul Beau se juca lângă piscină când un piton de trei metri lungime s-a strecurat prin vegetaţia din apropiere şi l-a atacat, a povestit tatăl său, Ben Blake, la postul Nine Radio.

„Cred că pitonul aştepta o victimă, o pasăre sau ceva de genul ăsta, iar aceasta a fost Beau”, a declarat tatăl copilului.

Totul s-a întâmplat la Byron Bay, în statul New South Wales, din estul Australiei.

Pitonul, care nu este un şarpe veninos, l-a muşcat pe băieţel. Beau se afla pe marginea piscinei şi au căzut amândoi în apă, iar şarpele s-a încolăcit în jurul piciorului copilului.

Bunicul băiatului, în vârstă de 76 de ani, a sărit imediat în piscină pentru a-l scoate din apă pe băiat. Şarpele încă era încolăcit pe picior.

Tatăl copilului, Ben Blake, a reuşit în cele din urmă să desprindă pitonul de piciorul băiatului şi a încercat să calmeze situaţia. „După ce am curăţat sângele şi i-am spus că nu va muri, pentru că nu era un şarpe veninos, s-a simţit destul de bine”, a povestit Ben.

Deşi pitonii nu sunt veninoşi, copilul este monitorizat pentru a preveni o eventuală infecţie a rănii.

Beau este considerat acum „un adevărat erou” şi se recuperează bine.

Tatăl său a recunoscut că toată întâmplarea a fost „un mic calvar” şi spune că şerpii sunt o realitate în Byron Bay, un oraş turistic popular şi o adevărată Mecca a surfingului. „Aceasta este Australia. Sunt peste tot”, a spus el, menţionând că după ce a fost eliberat, şarpele, pe care l-a numit „chestia aia obraznică”, s-a întors direct în vegetaţie, la „locul faptei”.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI