Nou scandal în jurul preotului Calistrat Chifan. O femeie i-a cerut pomelnic fără bani: „Vreau să fiu tratat măcar la 10% din cât e tratată o vrăjitoare”

Preotul Calistrat Chifan, acuzat că a lovit două femei în curtea bisericii, apare într-o filmare în care povesteşte că o femeie i-a cerut să îi facă un pomelnic, deşi nu avea bani, iar el i-a cerut zece la sută din suma cheltuită ”la vrăjitoare”. ”De ce preotu-i mai prost ca să-ţi facă rugăciune cu 5 lei şi aia că te prosteşte şi-ţi spune trei gogoşi tre să-i dai 1.000? De unde-i asta? Nu suport treaba asta. Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât îi tratată o vrăjitoare”, afirmă el.

În imaginile publicate pe Facebook de poliţistul Marian Godină, Calistrat Chifan le povesteşte unor persoane că a venit la el o femeie care i-a spus că este supărată şi l-a rugat să îi facă un pomelnic, menţionând însă că nu are bani.

El relatează că a întrebat-o câţi bani a dat ”la vrăjitoare”, iar ea i-a spus că a dat 1.000 de lei.

”Şi la mine vii cu 5 lei? Ce, mă iei de prost? Vii cu 100. Zece la sută din cât ai dus acolo. De ce preotu-i mai prost ca să-ţi facă rugăciune cu 5 lei şi aia că te prosteşte şi-ţi spune trei gogoşi tre să-i dai 1.000? De unde-i asta? Nu suport treaba asta. Vreau să fiu tratat măcar la 10 la sută din cât îi tratată o vrăjitoare”, afirmă preotul.

Preotul Calistrat Chifan de la Vlădiceni, judeţul Iaşi, este acuzat de două femei că le-a bătut în curtea bisericii, fiind depusă şi o reclamaţie la Poliţie. Femeile s-au prezentat la spital, însă au fost recalcitrante cu medicii.

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 5 Poliţie au fost sesizaţi de către o femeie cu privire la faptul că atât ea, cât şi sora sa au fost agresate de către un bărbat în timp ce se aflau în curtea unui locaş de cult de pe raza judeţului nostru. În cauză, poliţiştii efectuează verificări pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt, urmând a fi luate măsuri în consecinţă”, a transmis IPJ Iaşi.  

Cele două femei s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe, dar au plecat, revenind câteva ore mai târziu. Medicii au precizat că s-au constatat doar escoriaţii la cot şi genunchi. 

Potrivit medicilor, femeile au refuzat continuarea investigaţiilor medicale, au fost agresive verbal cu medicii şi asistenţii şi neînţelegătoare faţă de suferinţa altor pacienţi.

Arhiepiscopia Iaşilor a demarat propriile verificări.  

Preotul Calistrat Chifan nu va mai oficia slujbe pe durata anchetei poliţiştilor.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI