Mii de căşti şi încărcătoare de telefon contrafăcute, în valoare de peste două milioane de lei, găsite într-un container în Portul Constanţa

Mii de căşti şi încărcătoare de telefon contrafăcute au fost găsite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud-Agigea. Bunurile, în valoare de peste două milioane de lei, erau destinate unei firme din Ucraina.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialişti din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud-Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Ucraina.

“În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 1.819 perechi de căşti cu fir, 3.834 perechi de căşti bluetooth şi 288 de încărcătoare de telefon, bunurile purtând însemne ale unor mărci înregistrate, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Mărfurile, estimate la aproximativ 2.205.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se arată în comunicat.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru punere în circulaţie de mărfuri contrafăcute.

 

Sursa: Subiectul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI