Consilierul judeţean Cornel Bleajă, profesor la o şcoală din Zimnicea, arestat preventiv sub acuzaţia de agresiune sexuală

Magistraţii Judecătoriei Zimnicea au emis mandat de arestare preventivă pe numele consilierului judeţean Cornel Bleajă, profesor la o şcoală din Zimnicea, acuzat de două eleve cu vârste de 13, respectiv 15 ani de agresiune sexuală.

Conform soluţiei publicate pe portalul instanţelor de judecată, un complet de la Judecătoria Zimnicea a admis propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea, dispunând arestarea preventivă pe o perioada de 30 de zile a lui Cornel Bleajă.

Decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore.

”În urma administrării probelor cadrul didactic a fost prezentat instanţei de judecată care a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Cel în cauză a fost introdus in Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie judeţean Teleorman”, transmite, vineri, Poliţia judeţeană Teleorman.

Cornel Bleajă este membru al Consiliului Judeţean Teleorman şi a fost vicepreşedinte a acestei instituţii. 

Dosarul care îl vizează a fost deschis după ce, în 4 noiembrie, jurnaliştii locali de la investigatoria.ro au scris despre Cornel Bleajă, profesor de fizică la o şcoală din Zimnicea, că a fost acuzat de două eleve că le-ar fi atins în mod necorespunzător. Copilele ar avea 13, respectiv 15 ani.  

Conform sursei citate, Bleajă ar fi demisionat în urma acuzaţiilor care i-au fost aduse, susţinând că ar fi fost vorba despre ”un sărut părintesc”, potrivit  declaraţiilor date în presa locală de directorul şcolii unde Bleajă era cadru didactic. Demisia invocă probleme personale şi familiale.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI