Elon Musk face concedieri în masă la Twitter

Elon Musk începe de vineri concedieri în masă la Twitter, iar mulţi angajaţi au intentat un proces colectiv în care susţin că disponibilizările încalcă legislaţia muncii, relatează CNN.

Într-un e-mail trimis joi seara, Elon Musk îi anunţă pe angajaţi că vor primi până vineri la prânz o notificare prin care vor fi informaţi cu privire la statutul lor de angajaţi.

„În cazul în care angajarea dvs. nu este afectată, veţi primi o notificare prin intermediul e-mailului dvs. de la Twitter. Dacă angajarea dvs. este afectată, veţi primi o notificare cu următorii paşi prin intermediul e-mailului dvs. personal”, se spune în e-mailul văzut de CNN.

E-mailul precizează că „pentru a ajuta la asigurarea siguranţei” angajaţilor şi a sistemelor Twitter, birourile companiei „vor fi închise temporar, iar accesul pentru toate legitimaţiile companiei va fi suspendat”.

Elon Musk îşi încheie e-mailul recunoscând că va fi „o experienţă incredibil de dificilă”.

În presă au apărut informaţii potrivit cărora Musk ar avea de gând să concedieze până la jumătate din personalul companiei după ce a achiziţionat-o săptămâna trecută pentru 44 de miliarde de dolari.

Angajaţii au declanşat joi o acţiune colectivă în justiţie prin care susţin că Twitter încalcă legea federală referitoare la notificarea reducerii de personal şi a recalificării lucrătorilor (WARN Act), după ce miliardarul a concediat deja o parte dintre angajaţi.

Legea WARN Act prevede că un angajator cu mai mult de 100 de angajaţi trebuie să ofere o notificare scrisă cu 60 de zile înainte de o concediere în masă „care afectează 50 sau mai mulţi angajaţi la un singur loc de muncă”.

„Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a arătat clar că el consideră că respectarea legilor federale ale muncii este neimportantă”, a declarat pentru CNN avocata Shannon Liss-Riordan, cea care a intentat procesul. „Am depus această plângere federală pentru a ne asigura că Twitter va fi tras la răspundere în conformitate cu legile noastre şi pentru a-i opri pe angajaţii Twitter să renunţe, fără să ştie, la drepturile lor”, a adăugat avocata.

Twitter avea aproximativ 7.500 de angajaţi înainte de preluarea de către Musk.

 

Sursa: Adevarul Zilei

ARTICOLE RECOMANDATE

ULTIMELE ȘTIRI